Current Affairs quiz of 25-26 October 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 25-26 October 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.

1. The World Polio Day is observed on which date?
Ans-October 24

2. “Mitra Shakti 2016” the joint military exercise has been started between India and which country?
Ans- Srilanka

3. Which company launched its first cybersecurity engagement center in India?
Ans- Microsoft

4. Sheikh Khalifa bin Hamad al-Thani who died recently at the age of 84 was the emir of which nation?
Ans- Qatar

5. Who was appointed as the chairperson of Jammu and Kashmir Human Rights Commission?
Ans-Bilal Nazki

6. Who won the 2016 FIFA U-17 Women's World Cup held in Jordan?
Ans- North Korea

7. Who has won the 2016 Man Booker Prize?
Ans-Paul Beatty (US)

8. Who was recently appointed as the Chief Executive Officer of International Hockey Federation?
Ans- Jason McCracken

9. Varun Singh Bhati, who won bronze at 2016 Rio Paralympic Games, is associated with which sports?
Ans-High Jump

10. The Urja Ganga gas pipeline project has been launched in which city of India?
Ans- Varanasi


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post