Current Affairs quiz of 29-31 October 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 29-31 October 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.


1. The National Ayurveda Day is celebrated on.....?
Ans-28 October


2. Who has been appointed as the Director of Enforcement Directorate (ED)?
Ans- Karnal Singh

3. Which committee has been constituted to monitor bird flu situation?
Ans- Munialappa committee

4. Antartica’s which sea has been declared as world’s largest marine protected area?
Ans-Ross sea

5. The book “Family Life” has been authored by which author?
Ans- Akhil Sharma

6. . Kristalina Georgieva, who has been appointed chief executive of the World Bank (WB), is belonged to which country?
Ans- Bulgaria

7. What is the India’s position at the 2016 Global Youth Development Index (YDI)?
Ans-133rd

8. Which country has won the 2016 Asian Men’s Hockey Champions Trophy?
Ans- India by Defeating Pakistan

9. Who is the newly elected Prime Minister of Spain?
Ans- Mariano Rajoy

10. Which state has been declared India’s second ‘Open Defecation Free (ODF)’ state?
Ans-Himachal Pradesh

11. Vikram Ingale is associated with which sports?
Ans-Roller Skating

12. Shashikala Kakodkar, who passed away recently, was the first woman chief minister of which Indian state?
Ans- Goa


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post