Current Affairs quiz of 5-6 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 5-6 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.

Current Affairs quiz of 5-6 November 2016 

1. Name the person appointed as CEO of the World Bank?
Ans-Kristalina Georgieva

2. Which Ministry recently signed MoU with LinkedIn to create jobs for students?
Ans- Ministry of Human Resource Development

3. The Asia’s largest man-made Jungle Safari is located in which state of India?
Ans- Chhattisgarh

4. Who was appointed as the Prime Minister of South Korea recently?
Ans- Kim Byong-joon

5. Aware and Care health awareness campaign was launched by which state?
Ans- Punjab

6. Who has won the 2016 Women's Asian Champions Trophy held in Singapore?
Ans- India by defeating china

7. First World Tsunami Awareness Day was observed on which Date?
Ans- 5 November 2016

8. Largest ever space telescope launched by NASA is..........?
Ans- James Webb Space Telescope

9. Who has become the first country in the Baltic Sea area to sign a Memorandum of Understanding to link up with China’s One Belt and One Road (OBOR) Initiative?
Ans- Latvia

10. Which Indian State has been ranked number one in the World Bank’s ‘Energy Efficiency Implementation Readiness’ of States?
Ans- Andhra Pradesh

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post