Current Affairs quiz of 9-10 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 9-10 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.


1. Who is the newly elected director-general of the International Labour Organization (ILO)?
Ans- Guy Ryder

2. India’s first-ever Liquefied Natural Gas (LNG) driven bus has been launched in which state?
Ans- Kerala

3. Who will be honoured with Tata Literature Live! Lifetime Achievement Award for 2016?
Ans- Amitav Ghosh

4. Who is most likely to be selected as the mascot of ‘Incredible India’ campaign?
Ans- Narendra Modi

5. The Reserve Bank of India recently notified withdrawal of legal tender of which denominations of Bank Notes?
Ans- 500 and 1000 rupees notes

6. Who won the 2016 US Presidential Elections?
Ans- Donald Trump

7. Who became the first India-American woman to be elected to the U.S. House of Representative?
Ans- Pramila Jayapal

8. Who became the first ever India-American to win the U.S. Senate seat from California?
Ans- Kamala Harris

9. How much loan was sanctioned by the Asian Development Bank to improve Assam’s power distribution system?
Ans- 48 million US dollars

10. Who was appointed as MD & CEO of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI)?
Ans- Praveen Kumar Sharma


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post