SSC English- Fill in the Blanks

Directions (Q.1-10): Pick out the most effective word from the given choices to fill in the blank to make complete sentences.

                           

Q1. If you have sufficient physical energy, but feel dull, you need a movement pattern to __________ your life force.
(a) Spark
(b) Arrest
(c) Motivate
(d) Add

Q2. The impulses to move are __________ by the deepest reverberations in your body.
(a) Muted
(b) Triggered
(c) Sedated
(d) Contributed

Q3. Intuition is sharpened by learning how to __________ the information that resides within our brains and bodies.
(a) Encode
(b) Recode
(c) Decode
(d) Record

Q4. Awakening your intuition starts with a deep __________ of how your mind and body function as a harmonious unit.
(a) Correlation
(b) Appreciation
(c) Discussion
(d) Ambition

Q5. Here’s how to tell which state you’re in and which fitness activities best __________ your body’s needs.
(a) Satisfy
(b) Vouch
(c) Claim
(d) Address

Q6. Do I need expert advice, or is this well within my __________ to figure out and choose?
(a) Reach
(b) Structure
(c) Power
(d) Domain

Q7. Be careful with money, lest you should have __________ with your kith and kin.
(a) Understanding
(b) Quarrel
(c) Pleasure
(d) Enchantment

Q8. Some of our most successful prizes have been __________.
(a) Cruel
(b) Controversial
(c) Trivial
(d) Economical

Q9. The soldiers are required to observe total -------------- of rules.
(a) complying
(b) complied
(c) compliance
(d) complies

Q10. We had followed her struggle, deeply __________ by her inner strength and stamina.
(a) Run down
(b) Agitated
(c) Impressed
(d) Help up

Answers
1-a
2-b
3-c
4-a
5-d
6-d
7-b
8-b
9-c
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post