Computer Quiz for IBPS Clerk, India Post,RBI

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


Q1. Who developed the first electronic general-purpose computer?
a) Atanasoff and Berry
b) J. Presper Eckert
c) John W Mauchly
d) Charles Babbage
e) Both (b) and (c)

Q2. Which is the command used to remove text or graphics from a document and the information is then stored on a clipboard so you can paste it later on?
a) Cut
b) Clip
c) Chop
d) Chew
e) Chunk

Q3. ___________ is the ability of a central processing unit (CPU) to process multiple threads concurrently, appropriately supported by the operating system.
a) Multitasking
b) Multiprocessing
c) Multithreading
d) Multi-running
e) None of the above

Q4. If a word is typed that is not in MS Word's dictionary, a wavy underline appears below the word. What is the color of the underline that appears in this situation?
a) Blue
b) Red
c) Green
d) Black
e) Pink

Q5. Which is the latest Office suite by Microsoft?
a) Office 2012
b) Office 360
c) Office 2010
d) Office 365
e) Office 180

Q6. Which among the following is a type of error that a compiler can check?
a) Syntax Error
b) Power Failure
C) Network Failure
d) All of the above
e) None of the above

Q7. To protect your system from computer hackers you must turn on a(n) _______.
a) USP
b) VLC
c) Another system
d) Script
e) Firewall

Q8. Which of the following is not an example of a Web Browser?
a) Outlook
b) Internet Explorer
c) Safari
d) Chrome
e) Firefox

Q9. XML stand for?
a) Extra Markup Language
b) Extensible Markup Language
c) Excellent Markup Language
d) Xerox Markup Language
e) Xenome Markup Language

Q10. Generally, web address is also referred by _________.
a) Hyperlink
b) HTTP
c) URL
d) Locator
e) Browser

Answers
1-e
2-a
3-c
4-b
5-d
6-a
7-e
8-a
9-b
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post