Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post, NIACL

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post, NIACL. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1). In which year, the Microsoft company was founded
a) 1972
b) 1975
c) 1980
d) 1984
e) None of these

2). What is an icon?

a) It is some action performed when something like menu or button is clicked
b) It is small graphical image which is used to represent an application, command or a tool
c) Both (a) and (b)
d) A folder
e) None of these

3). PowerPoint presentations are widely used as
a) note outlines for teachers
b) project presentations by students
c) communication of planning
d) All of above
e) none of these

4). Which tab is not available on left panel when you open a presentation?

a) Outline
b) Slides
c) Notes
d) All of above are available
e) None of these

5). Who is known as the founder of IBM Company?
a) Steve Jobs
b) Thomas J. Watson
c) Nolan Bushnell
d) Alan Turing
e) None of these

6). When a language has the capability to produce new data types, it is said to be
a) reprehensible
b) encapsulated
c) overloaded
d) extensible
e) None of these

7). ______ means to enlarge a window to its maximum area so that it will full entire desktop.

a) Maximise
b) Zoom
c) Enlarge
d) Extend
e) None of these

8). If the displayed system time and date is wrong, you can reset it using
a) Write
b) Calendar
c) Write file
d) Control panel
e) None of these

9). World Wide Web is being standard by
a) Worldwide corporation
b) W3C
c) World Wide Consortium
d) World Wide Web Standard
e) None of these

10). What program runs first after computer is booted and loading GUI?
a) Desktop Manager
b) File Manager
c) Windows Explorer
d) Authentication
e) None of these

Answers:

1).b)
2).c)
3).d)
4).c)
5).b)
6).a)
7).a)
8).d)
9).b)
10).d)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post