Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk Mains, India Post, NIACL. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1). Which of the following can be used to select the entire document?
a) CTRL+A
b) ALT+F5
c) SHIFT+A
d) CTRL+K
e) CTRL+H

2). A concentric circle on a disk is called a ________.

a) Cylinder
b) Track
c) Head
d) Sector
e) None of these

3). DSL is an example of a(n) _________ connection.
a) Network
b) Wireless
c) Slow
d) Broadband
e) None of these

4). Instructions and data that are processed by the CPU are located in ________.
a) CD-ROM
b) RAM
c) The hard disk
d) The motherboard
e) None of these

5). All of the following are considered to be storage devices EXCEPT ______.
a) Floppy disk
b) CPU
c) CD
d) Hard disk drive
e) None of these

6). The commonly used UNIX commands like date, Is, cat etc. are stored in _______.
a) Dev directory
b) Bin directory
c) Tmp directory
d) Unix directory
e) None of these

7). A circuit with about 100 transistors fabricated on a single chip is called ________.
a) MCR
b) MSI
c) MIS
d) RJE
e) None of these

8). One megabyte equals approximately _________.
a) 1,000 bits
b) 1,000 bytes
c) 1 million bytes
d) 1 million bits
e) 2,000 bytes

9). A computer checks the ________ of user names and passwords for a match before granting access.
a) Website
b) Network
c) Backup file
d) Data base
e) None of these

10). Computers that are portable and convenient for users who travel are known as ______.
a) Super computer
b) Laptops
c) Mini computers
d) File servers
e) None of these

Answers:
1)a
2)b
3)d
4)b
5)b
6)b
7)b
8)c
9)d
10)b

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post