Computer Quiz for India Post,RBI

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1). A collection of interrelated records is called a
a) spreadsheet
b) database
c) text file
d) folder
e) None of these

2). What menu is selected to save or save as?
a) Tools
b) File
c) Format
d) Edit
e) None of these

3). A ________ is approximately a million bytes.
a) gigabyte
b) kilobyte
c) megabyte
d) terabyte
e) None of these

4). What kind of scheme is the HTTP protocol?
a) get/put
b) store/forward
c) search/return
d) request/response
e) None of these

5). The process of writing computer instructions in a programming language is known as
a) Instructioning
b) Coding
c) Filing
d) Processing
e) None of these

6). ________ is a software that is available for use at no cost or for an optional fee, but usually with one or more restricted usage rights.
a) Firmware
b) Teachware
c) Testware
d) Freeware
e) Groupware

7). To access a Mainframe Computer, users normally use
a) terminal
b) PC
c) Laptop
d) iPad
e) None of these

8). What do we use to change the appearance and positioning of text document in MS Word?
a) Scaling
b) Editing
c) Formatting
d) Indenting
e) None of these

9). Microsoft Works is an example of a(n)
a) software suite
b) personal information manager
c) integrated software application package
d) limited software edition
e) None of these

10). If the displayed system time and data is wrong, you can reset it using
a) write
b) Calender
c) write file
d) Control Panel
e) None of these


Answer:
1).b)
2).b) 
3).c) 
4).d) 
5).b) 
6).d) 
7).a) 
8).c) 
9).a) 
10).d)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post