Current Affairs quiz of 1-2nd December 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 1-2nd December 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.
Current Affairs quiz


1. When is the International Day for the Abolition of Slavery observed globally?
Ans- 2 December

2. Who has become the first woman President of the All India Tennis Association (AITA)?
Ans- Praveen Mahajan

3. Which international organisation has inscribed Yoga in the representative list of Intangible Cultural Heritage of Humanity?
Ans- UNESCO

4. Which country recently initiated it’s first-ever missile test?
Ans- South Korea

5. Which Brazilian football club lost most of its team in the Columbian plane crash?
Ans- Chapecoense

6. Which bank tied up with Bajaj Finance to launch a series of co-branded credit cards for Indian customers?
Ans- RBL Bank

7. Who won the 2016 World Chess Championship?
Ans- Magnus Carlsen

8. What is the India’s rank in the 2016 Enabling Trade Index (ETI) of World Economic Forum (WEF)?
Ans- 102nd

9. Which Indian company recently started health insurance arm?
Ans- Aditya Birla Group

10. Makkal Pavalar Inkulab, who passed away recently, was the legendary poet of which language?
Ans- Tamil

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post