Current Affairs quiz of 15-16th December 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 15-16th December 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Which state has become the first Indian state to launch Mahila Police Volunteer (MPV) initiative?
Ans- Haryana

2. Who has been appointed as the new Chief Executive of the Indian Banks’ Association (IBA)?
Ans- V G Kannan

3. Which Indian batswoman has been named in the ICC Women’s team of the year 2016?
Ans-Smriti Mandhana

4. Amina Mohammed, who has been named as the UN’s Deputy Secretary-General, is belonged to which country?
Ans- Nigeria

5. Which state government has launched the “Annapurna Rasoi” scheme for underprivileged people?
Ans- Rajasthan

6. Which of the following districts will become the India’s first carbon neutral district?
Ans- Majuli

7. Which international personality has topped the 2016 World’s Most Powerful People list of Forbes?
Ans- Vladimir Putin

8. Who has become the new chairman of Life Insurance Corporation of India (LIC)?
Ans- V K Sharma

9. “2016 EKUVERIN” the joint military exercise has started between India and which country?
Ans- Maldives

10. Who has been appointed as the new director general of the Indian Institute of Corporate Affairs(IICA)?
Ans- Sunil Arora

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post