Current Affairs quiz of 19-20th December 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 19-20th December 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. The International Human Solidarity Day is observed on which date?
Ans- December 20

2. The 2016 Hero Indian Super League (ISL) has been won by which football team?
Ans-Atletico de Kolkata by defeating the Kerala Blasters

3. Who has been honoured with ‘Legends Award’ by the International Boxing Association (AIBA)?
Ans- Mary Kom

4. Who become second Indian cricketer that scored triple century in test match?
Ans-Karun Nair

5. The 2016 Sahitya Akademi award has been won by which author?
Ans- Tamil writer Vannadasan has been selected for 2016 Sahitya Akademi award for his book “Oru Siru Isai”, a collection of short stories

6. What is the current interest rate on Employees’ Provident Fund (EPF) for FY 17?
Ans- 8.65%

7. Which famous personality has become the brand ambassador of Assam tourism?
Ans- Priyanka Chopra

8. Saumitra Chaudhuri, who passed away recently, was the famous personality of which field?
Ans- Economics

9. What is India’s rank in the Global Wind Power Installed Capacity index?
Ans- 4th

10. Senate of which country has passed a resolution seeking withdrawal of its biggest currency notes?
Ans-Pakistan

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post