Current Affairs quiz of 25-26th December 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 25-26th December 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. India’s longest expressway connects which cities?
Ans- Agra and lucknow

2. The Reserve Bank of India (RBI) has opened a banking ombudsman office in Uttarakhand at which place?
Ans- Dehradun

3. Smart Anti-Airfield Weapon (SAAW) is developed by whom?
Ans- DRDO

4. Who was chosen by Pope Francis as the first woman to direct the Vatican Museums?
Ans- Dr Barbara Jatta

5. Who was ranked first on the 2016 Forbes India Celebrity 100 List?
Ans-Bollywood superstar Salman Khan

6. Singer George Michael passes away recently. He belongs to which country?
Ans- Britain

7. Dinanath Bhargava, who sketched national emblem ‘Lion Capital of Ashoka’, was belonged to which state of India?
Ans- Madhya Pradesh

8. “Nagar Uday Abhiyan” has been launched by which state government of India?
Ans-Madhya Pradesh

9. Who has won the 2016 All India Football Federation (AIFF) Player of the Year?
Ans-Jeje Lalpekhlua

10. The 2018 Women’s Hockey World Cup will be held in which country?
Ans- England

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post