Current Affairs quiz of 9-10th December 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 9-10th December 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The world’s largest seating capacity cricket stadium will come up in which state of India ?
Ans- Gujarat

2. Who has won the 2016 Presidential election of the Republic of Ghana?
Ans- Nana Akufo-Addo

3. Who has become the acting president of South Korea?
Ans- Hwang Kyo-ahn

4. What is the India’s rank in the 2016 Global Terrorism Index (GTI)?
Ans- 7th

5. The tropical cyclone ‘Vardah’ is expected to hit which country?
Ans- India

6. Human Rights Day was observed on which date....?
Ans- 10 December

7. Which Free to air channel launched by government to educate people about digital payment?
Ans- Digishala TV

8.  The book “Dipa Karmakar: The Small Wonder” has been authored by whom?
Ans- Bishweshwar Nandi

9.  Which committee has been constituted by Internet and Mobile Association of India (IAMAI) to fight against the menace of online piracy?
Ans- Ajit Mohan committee

10. Which committee has recently submitted its final report on digital payments to Union Government?

Ans- Ratan Watal committee

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post