English Quiz for Railway NTPC Exam

Directions (1-5): Some parts of the sentence have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and choose to the appropriate letter (a, b, c). If a sentence is free from error, choose the (d) .



1. Having lived (a)/ in Kerala for ten years, (b)/ my friend is used to speak Malayalam with his friends. (c) / No error (d)

2. Much water (a)/ has flown (b)/ under this bridge. (c) / No error (d)

3. The law should specifically (a)/ provide a clause (b)/to protect animals from poachers. (c) / No error (d)

4. What kind (a)/ of a man (b)/ are you? (c) / No error (d)

5. The lady approached me timidly (a)/ and trembling slightly (b)/ she sat down besides me.(c) / No error (d)

Directions (6-10): Sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it.

6. He was ……………………your services.
(a) of
(b) off
(c) on
(d) with

7. I have given her………………..
(a) a work
(b) some works
(c) a piece of work
(d) many works

8. He is a popular teacher. He seems to be ………………for that profession.
(a) cut down
(b) cut off
(c) cut in
(d) cut out

9. He was……………………..pertaining his innocence.
(a) stridently
(b) harshly
(c) confidently
(d) quickly

10. If you were found guilty of exceeding the speed limit, you ………………to pay a fine.
(a) would have
(b) would had
(c) will have
(d) have

Answers :
1. (c)
2. (c)
3. (d)
4. (b)
5. (c)
6. (d)
7. (c)
8. (d)
9. (a)


10. (a)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post