General Awareness Quiz for RRB NTPC

Dear Readers, Practice General Awareness Quiz for RRB NTPC CBT stage-2 exam and SSC Exams .



1. Sikkim became a full fledged state of the Indian Union, in the year ?
(a) 1972
(b) 1973
(c) 1974
(d) 1975

2. Who is the founder of Mahabalipuram ?
(a) Rajaraja Chola
(b) Mahendra Varman
(c) Narsimha Varman
(d) Narsimha Chola

3. The 189th member of United Nations is
(a) Palau
(b) Tuvalu
(c) Soloman Islands
(d) Nauru

4. When was Burma separated from India
(a) 1947
(b) 1942
(c) 1937
(d) 1932

5. Which of the following country has more than 55,000 lakes?
(a) Poland
(b) Denmark
(c) Finland
(d) Norway

6. Defence Research and Development Organisation was formed in the year:
(a) 1980
(b) 1958
(c) 1956
(d) 1975

7. The headquarters of North-Eastern railway is situated at
(a) Mumbai (V.T)
(b) Guwahati
(c) Gorakhpur
(d) New Delhi

8. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?
(a) 15th Jan, 1958
(b) 15th Jan, 1955
(c) 2nd Jan, 1956
(d) 14th April, 1952

9. The number of Puranas is
(a) 18
(b) 21
(c) 23
(d) 16

10. The first animal domesticated by Neolithic people was:
(a) Sheep
(b) Goat
(c) Dog
(d) Horse

Answers
1. d
2. c
3. b
4. c
5. c
6.b
7.c
8.a
9.a
10.c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post