Computer Quiz for IBPS Exams 2017

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


Q1. Which of the following is/are modifier keys in a computer?
(a) Ctrl
(b) Alt
(c) Shift
(d) Both (b) and (c)
(e) All of the above

Q2. Which type of system can learn and adjust to new circumstances by themselves?

(a) Database management system
(b) Expert systems
(c) Geographical systems
(d) Neural networks
(e) File based systems

Q3. In PROM, P stands for?
(a) Plausible
(b) Program
(c) Programmable
(d) Proper
(e) Preferred

Q4. Inheritance is the ability of an object to pass on its characteristics to its ____________.
(a) subclasses
(b) off-spring
(c) super classes
(d) parents
(e) none of the above

Q5. Deleted data remains on a disk until _________.
(a) the data is overwritten
(b) the recycle bin is emptied
(c) a file compression utility is used
(d) the disk is scanned
(e) None of the above

Q6. The most widely used type of database management system is the:
(a) Flat database
(b) Network database
(c) Relational database
(d) Hierarchical database
(e) None of the above

Q7.__________ is a self-contained step-by-step set of operations to be performed.
a) Algorithm
b) Application software
c) Network topology
d) System Software
e) Utility software

Q8. __________ ports connect special types of music instruments to sound cards.
(a) MIDI
(b) CPU
(c) USB
(d) BUS
(e) OCR

Q9. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information?
(a) Floppy diskette
(b) Hard disk
(c) Permanent disk
(d) Optical disk
(e) None of the above

Q10. What is the new default font used in MS Word document?
a) Times New Roman
b) Arial
c) Algerian
d) Preeti
e) Calibri

Answers
1-e
2-d
3-c
4-a
5-b
6-c
7-a
8-a
9-b
10-e


Tags- Computer Quiz for Bank exams, Computer quiz

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post