Computer Quiz for India Post,RBI, NAICL

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. Cell phones use ____________ to access the Internet.
a) micro browser software
b) a notation system
c) MMS technology
d) HTML language
e) None of the above

2. Which of the following is not valid version of MS Office?
a) Office 2010
b) Office Vista
c) Office 2007
d) Office 365
e) None of the above

3. __________are 'attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.

a) Phishing
b) Computer viruses
c) Spyware scams
d) Viruses
e) None of the above

4. Which of the following is not a term pertaining to the Internet?
a) Hyperlink
b) Link
c) Browser
d) Search Engine
e) Mouse

5. What does the computer abbreviation KB usually means?
a) Key Block
b) Kernel Boot
c) Key Byte
d) Kit Bit
e) Kilo Byte

6. FPI stands for____.
a) Faults per inch
b) Frames per inch
c) Figure per inch
d) Film per inch
e) None of the above

7. The overall design, construction, organization and interconnecting of the various components of a computer system is referred as _____________.
a) Computer Algorithm
b) Computer Flowchart
c) Computer Architecture
d) All of the above
e) None of the above

8. A process of trying out a new product by independent users before it is finally manufactured/ developed–
a) Beta Test
b) Alpha test
c) Gamma test
d) All of the above
e) None of the above

9. All formula in Excel start with
a) %
b) +
c) =
d) –
e) None of the above

10. What is the standard query language supported by most DBMSs?
a) Object-oriented language
b) Report generator language
c) Structured Query Language (SQL)
d) Query-by-example (QBE)
e) None of the above


Answers
1-a
2-b
3-a
4-e
5-e
6-b
7-c
8-a
9-c
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post