Current Affairs quiz of 1-2nd January 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 1st-2nd January 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Which Hindi writer have been chosen for Bharatiya Jnanpith Navlekhan Award for the year 2016. for her short story ‘Hawa Mein Phadphadati Chitthi‘ ?
Ans- Shraddha

2. Pakistan Mamnoon Hussain honoured Pakistan’s Chief of Army Staff General Qamar Javed Bajwa with _____
Ans- Nishan-e-Imtiaz

3. Who took charge as the 22nd Chief of the Air Staff (CoAS) of the Indian Air Force (IAF). by succeeding Arup Raha?
Ans- Air Chief Marshal Birender Singh Dhanoa

4. Who took charge as the new 27th Chief of Army Staff (CoAS) of India. by succeeding General Dalbir Singh Suhag?
Ans- General Bipin Rawat

5. ______ and ______ signed the 3rd protocol for amending Double Taxation Aviodence Agreement (DTAA).

Ans- India and Singapore

6. The IFFHS Award of The World’s Best Playmaker was awarded to which footballer?
Ans- Lionel Messi (Argentina)

7. Recently who has been officially appointed as the new Prime Minister of Romania?
Ans- Sorin Grindeanu

8.India’s first transgender school ______ has started at Thrikkakara in Kerala’s Ernakulam district.
Ans- Sahaj International

9. The World famous 11-day gala festival Bargarh Dhanua Jatra began in which western state?
Ans- Odisha

10. Which Hindi writer have been chosen for Bharatiya Jnanpith Navlekhan Award for the year 2016. for his poem ‘Akash Mein Deh‘.?

Ans- Ghyansham Kumar Devansh

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post