Current Affairs quiz of 25-26th January 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 25-26th January 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. What is India's rank in recently released Corruption Perception Index (CPI) for the year 2016 by the Berlin-based corruption watchdog Transparency International (TI)?
Ans- 79th

2. Actress Mary Tyler Moore has passed away recently. She belongs to which country?
Ans- USA

3. Who is chief guest at Republic Day celebration?

Ans- Crown Prince of Abu Dhabi Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan

4. Ababeel surface-to-surface medium range ballistic missile tested by which country?

Ans- Pakistan

5. Alexander Kadakin, who passed away recently, was the ambassador of which country to India?
Ans- Russia

6. Which state government has launched e-health program “Jeevan Rekha” to provide a centralised database of healthcare information?

Ans- Kerala

7. The book “The Island of Lost Girls” has been authored by whom?
Ans- Manjula Padmanabhan

8. The 2017 T20 Blind Cricket World Cup will be hosted by which country?
Ans- India

9. Who has been bestowed with the highest peace time gallantry decoration “Ashok Chakra” on the 68th Republic Day of India?
Ans- Hangpan Dada

10. Lalchungnunga, who has been chosen to train at Germany’s top division football league “Bundesliga”, is belonged to which Indian state?

Ans-Mizoram

Tags-Gk and Current Affairs Quiz, Current Affairs Quiz for Bank and SSC exams, Railways

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post