Current Affairs quiz of 27-28th January 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 27-28th January 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. What is the theme of the 2017 National Voters Day (NVD)?
Ans- Empowering young and future events

2. Which country has successfully launched its first-ever military communications satellite “Kirameki -2” into orbit?
Ans- Japan

3. The world’s largest solar park has been built by which country?
Ans- China

4. The book “The Future of India” has been authored by whom?
Ans- Bimal Jalan

5. Who has been bestowed with the first-ever Hugo Chavez Prize for Peace and Sovereignty of Venezuela?

Ans- Vladimir Putin

6. “Dulari Kanya” scheme has been launched by which state government to check infant mortality?
Ans- Arunachal Pradesh

7. India’s first Post Office Passport Seva Kendra (POPSK) has been inaugurated in which city?
Ans- Mysuru

8. Shekhar Naik, who has been selected for 2017 Padma Shri award, is associated with which sports?
Ans- Shekhar Naik, the captain of Indian Blind Cricket team

9. Which state government has recently announced a total ban on polythene bags from May 2017?

Ans- Madhya Pradesh

10. Which state government has recently organized Farmer’s Martyrs day to pay homage to the martyrs of 1894 farmers’ rising in the state?

Ans- Assam

Tags-Gk and Current Affairs Quiz, Current Affairs Quiz for Bank and SSC exams, Railways

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post