Current Affairs quiz of 5-6th January 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 5-6th January 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz



1. Who has been appointed as the new Executive Director (ED) of Reserve Bank of India (RBI)?
Ans- Surekha Marandi

2. The 2017 Pravasi Bhartiya Divas (PBD) will be hosted by which city?
Ans-Bengaluru

3. “Good Samaritan Policy” has been launched by which state / union territory government?
Ans-Delhi

4. Who has won the 2016 Presidential election of Haiti?
Ans- Jovenel Moise

5. Which country has recently hosted the Chitwan Elephant Festival to promote tourism?
Ans-Nepal

6. Abdul Halim Jaffer Khan, who passed away recently, was the famous musician of which musical instrument?
Ans- Sitar

7. Who become the first country in the world to switch off its FM radio network?
Ans- Norway

8. Veteran actor Om Puri, who passed away recently, was belonged to which state?
Ans- Haryana

9. What is the name of world’s first wireless charging laptop ?
Ans- Dell has unveiled ‘Latitude 7285’

10. The 2017 Assam International Agri-Horiculture show has started in which city?
Ans- Guwahati

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post