SSC Quiz- Antonyms

Directions (1-10): Choose the option which is the antonym of the word mentioned in the question.

                                                      

Q1. ASSERTIVENESS 
(a) Confident
(b) Dogmatic
(c) Emphatic
(d) Meek 

Q2.INTERVENTION 
(a) Arbitration
(b) Intercession
(c) Ignore 
(d) Mediation
     
Q3. CALIBRATED
(a) Unsuit 
(b) Tapered
(c) Measured
(d) Progressive
     
Q4. ENTICING
(a) Alluring
(b) Bewitching
(c) luring
(d) Repellent
     
Q5. REVITALISE
(a) Vivify
(b) Enliven
(c) Jog
(d) Halt
     
Q6. HEREMONY
(a) predominance
(b) reign
(c) helplessness
(d) Affliction 
     
Q7. IMPEDIMENTS
(a) Encumbrances
(b) Incentives 
(c) Snags 
(d) Clogs 
     
Q8. FARCE
(a) Tragedy
(b) Buffoonery
(c) Vaudeville
(d) Slapstick
     
Q9. Escalate
(a) Intensify
(b) Mount
(c) Expand
(d) Descend
     
Q10. DERAILED 
(a) Assist 
(b) Dissuaded
(c) Subverted 
(d) Thwart

Answers
1-d
2-c
3-a
4-d
5-d
6-c
7-c
8-a
9-d
10-a

Tags- SSC English-SSC CHSl, CGL, Antonyms for SSC exams, CGL 2017

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post