Current Affairs Quiz Questions and Answers of 11-12 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 11-12 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Mohit Ahlawat is associated with which sports?
Ans- Mohit Ahlawat (21) from Delhi has become the first batsman in the world to score a triple century in a T20 match

2. What is the theme of the 2017 World Radio Day (WRD)?
Ans- Radio is You

3. World Radio Day (WRD) was observed on which date?

Ans- 13th February

4. Who has been appointed the new chief of Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
Ans- Ajay Tyagi

5. Which country has launched the world’s first Braille Atlas for visually impaired persons?
Ans- India

6. The National Deworming Day (NDD) is celebrated on which date in India?
Ans- February 10

7. Which state government has recently implemented e-Cabinet solution for the state cabinet members?
Ans- Arunachal Pradesh

8. Which country’s team has won the 2017 T20 Blind World Cup?
Ans- India has won the 2017 T20 Blind World Cup by defeating Pakistan

9. The International Day of Women and Girls in Science is observed on which date?
Ans- February 11

10. Who has been elected the new President of Germany?
Ans- Frank-Walter Steinmeier

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post