Current Affairs Quiz Questions and Answers of 13-14 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 13-14 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Jiro Taniguchi, who passed away recently, was the legendary comic manga artist from which country?
Ans- Japan

2. In which state the 2017 UNESCO Natural Heritage festival was held?
Ans- Himachal Pradesh

3. Which city is hosting India’s first-ever International Table Tennis Federation (ITTF) World Tour event?
Ans- New Delhi

4. Which warship has become the India’s first warship to install solar panels on board?
Ans-INS Sarvekshak

5. Which state government has observed “Parents’ Worship Day” on February 14?

Ans- Chhattisgarh

6. What is the theme of 2017 BRICS Summit?
Ans- BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future

7. Which country is hosting 2017 BRICS Summit?
Ans- Xiamen in the Fujian Province of east China

8. Which Indian-American musician has won the best world Music Album awar for “Sing Me Home” at the 2017 Grammy Awards?
Ans- Sandeep Das

9. In which state India’s first-ever floating elementary school has started?
Ans- Manipur

10. Who is the author of the book “Welcome to Nowhere”?
Ans-Elizabeth Laird

No comments:

Post a Comment