Current Affairs quiz of 1-2nd February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 1-2nd February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. E Ahmad, who passed away recently, was the Member of Parliament (MP) from which Lok Sabha constituency of Kerala?
Ans- Malappuram Lok Sabha constituency

2. How much fund is allocated for railway in Union Budget?
Ans- Rs. 1,31,000 crore

3. Two AIIMS will be set up in which States?
Ans- Jharkhand and Gujarat

4. Which Indian personality will attend the 2017 St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) as a Guest of Honour?
Ans- Narendra Modi

5. What is Universal Basic Income (UBI)?
Ans- A basic income is a form of social security in which all citizens of a country regularly receive an unconditional sum of money, either from a government in addition to any income received from elsewhere. It is based on the principles of universality and unconditionality.

6. Which country will become the world’s first country to completely divest from fossil fuels?
Ans-Ireland

7. Who has been sworn-in as the new United States Secretary of State?
Ans- Rex Tillerson

8. The book “The Man Who Became Khali” has been authored by whom?
Ans- Dalip Singh Rana with Vinit K. Bansal

9. Which Bollywood actress has been appointed the new Brand Ambassador of the Swachh Bharat Campaign?
Ans- Anushka Sharma

10. Who has been appointed the new Director General (DG) of Investigation in the National Human Rights Commission (NHRC)?
Ans- P V K Reddy

No comments:

Post a Comment