Current Affairs Quiz Questions and Answers PDF of 3-4 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers PDF of 3-4 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. As per Union Budget 2017-18, the Payments Regulatory Board (PRB) will be set up under the Reserve Bank of India (RBI). Who will be chairman of the proposed board?
Ans- Governor of RBI

2. When World Wetlands Day celebrated?
Ans- 2nd February

3. As per Union Budget 2017-18, the National Pension System (NPS) subscribers can prematurely withdraw how much percentage of corpus tax-free?
Ans-25%

4. India Innovation Index is launched by whom?
Ans- Niti Aayog

5. Who recently took over as the 25th Director General of the Border Roads (DGBR)?
Ans- Lt. General Sanjeev Kumar Shrivastava

6 Who was appointed as the principal economic adviser in the department of economic affairs in the Union Finance Ministry?
Ans-economist Sanjeev Sanyal

7. Who has become the first Indian female singer to collaborate with United Nations for women empowerment?
Ans-Noted singer Neeti Mohan

8. Who has become the World No 1 Junior Badminton player in the latest rankings of the Badminton World Federation (BWF)?Ans-India’s Lakshya Sen

9. Who was appointed as new CEO of NSE?
Ans- Vikram Limaye ( MD & CEO of IDFC)

10. How much fund has been allocated to the National Security Council Secretariat (NSCS) for fiscal year 2017-18?
Ans- 333 Crore

No comments:

Post a Comment