Current Affairs Quiz Questions and Answers of 7-8 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 7-8 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. In which state India’s first centre of excellence for differently-abled sportsmen will be set up?
Ans- Gujarat

2. What does BCAS stands for?
Ans- Bureau of Civil Aviation Security (BCAS)

3. Which Indian personality has been elected as the vice-president of the Asia Squash Federation (ASF)?
Ans- Debendranath Sarangi

4. Who is author of the book “A Great Reckoning – A Chief Inspector Gamache Thriller”?
Ans- Louise Penny

5. The International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation is observed on which date?
Ans- February 6

6. Who has become the acting Chief Executive Officer (CEO) of the Public broadcaster Prasar Bharti?
Ans- Rajeev Singh

7. Which Indian-origin British sculptor has won the 2017 Genesis Prize?
Ans- Anish Kapoor

8. What is the current repo rate as per latest 6th bi-monthly monetary policy for the FY 2016-17?

Ans- 6.25%

9. Which country to host the 4th Rollball World Cup-2017?
Ans- Bangladesh

10. Pathani Patnaik, who passed away recently, was the renowned litterateur from which state?

Ans- Odisha

No comments:

Post a Comment