Computer Quiz for SBI Mains, IBPS

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams-SBI, IBPS. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Q1. What do you mean by Jacquard loom?  
(a) A bird found in Japan 
(b) A weaving machine used punched cards 
(c) The first computer controlled loom 
(d) A machine for writing match tables 
(e) None of the above 


Q2. What is the sequence of events that occurs in the computer when it is interpreting and executing an instruction known as?
(a) Execution cycle 
(b) Instruction cycle  
(c) Working cycle 
(d) Machine cycle 
(e) None of the above 

Q3. Specialised program(s) designed to allow particular input or output device(s) to communication with the rest of the computer system is called  _______.
(a) Computer 
(b) Device drivers 
(c) Interpreters 
(d) Operating system 
(e) None of these 

Q4. The Internet is a system of ______.
(a) Bugs
(b) Interconnected networks 
(c) System software
(d) Operating systems
(e) None of the above

Q5. Setting fonts for the text in your document is an example of:
(a) Formatting 
(b) Formulas
(c) Tracking changes
(d) Tools
(e) None of the above

Q6. What is Window Explorer? 
(a) Personal Computer 
(b) Network 
(c) Drive
(d) File Manager
(e) Web browser 

Q7. What does JAR stand for?
(a) JQuerry Application Rapid-development
(b) Java Application Resolution
(c) Java Archive 
(d) JQuerry Application Resolution
(e) None of the above

Q8. Linux is a_____.
(a) Utility program for peer-to-peer file sharing
(b) Real-time operating system 
(c) Network operating system
(d) PDA platform
(e) None of the above


Q9. What is the new default font used in MS Word document?
(a) Times New Roman 
(b) Arial
(c) Algerian
(d) Preeti
(e) Calibri 

Q10. Distributed processing involves  
(a) Solving computer component problems from a different computer 
(b) Solving computing problems by breaking them into smaller parts that are separately processed by different computers  
(c) Allowing users to share files on a network 
(d) Allowing users to access network resources away from the office 
(e) None of the above 

Answers

1-b
2-b
3-b
4-b
5-a
6-d
7-c
8-b
9-e
10-b

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post