Current Affairs Quiz Questions and Answers of 23-24 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 23-24 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The Government of India (GoI) has recently approved investment proposal for generation component of Arun-3 Hydro Electric Project in which country?
Ans- Nepal

2. Which country has launched nationwide military operation ‘Radd-ul-Fasaad’ to eliminate terrorists?
Ans- Pakistan

3. Who has taken charge as the Whole Time Member (WTM) of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?
Ans- Suman Saxena

4. Which country to host the 9th edition of BRICS Summit-2017?
Ans- China

5. Who has been appointed the new Prime Minister of Federal Republic of Somalia?
Ans- Hassan Ali Khayre

6. Which state is set to become the first Indian state to have a public registry of sex offenders?
Ans- Kerala

7. Kenneth J. Arrow, the well-known Nobel-winning economist and mathematician has passed away. He hailed from which country?
Ans- United States

8. Which country hosted the first Sherpas meeting of the 9th BRICS Summit-2017?
Ans- China

9. How much loan amount has been sanctioned by the Asian Development Bank (ADB) to develop 800-km Visakhapatnam-Chennai Industrial Corridor?
Ans- $375 million

10. Pooja Ghatkar is associated with which sports?
Ans- Shooting

No comments:

Post a Comment