Current Affairs Quiz Questions and Answers of 15-16 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 15-16 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Which country is hosting the 2017 Cobra Gold joint military exercise?
Ans- Thailand (The United States and Thailand joint military exercise)

2. Jehan Daruvala, who won the 2017 New Zealand Grand Prix, is belonged to which country?
Ans- India

3. GNFC township, which has become the India’s first-ever cashless township, is in which state?
Ans- Gujarat

4. Who has become the Pakistan’s first woman foreign secretary?
Ans- Tehmina Janjua

5. The Indian Space Research Organisation (ISRO) has successfully launched a record 104 satellites from which rocket vehicle?
Ans- PSLV-C37

6. Which portal has been launched by the union government to ensure transparency in mining operations?
Ans- Tamra

7. T V Parasuram, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Journalism

8. Jean-Pierre Lacroix, who has been appointed United Nations Under-Secretary-General for Peacekeeping Operations, is from which country?
Ans- France

9. Which Indian chess master has been honored with the title of Candidate Master (CM) by World Chess Federation (WCF)?
Ans- Kush Bhagat

10. Which city is hosting the 2017 Indian Panorama Film Festival?
Ans- Port Blair

No comments:

Post a Comment