Current Affairs Quiz Questions and Answers of 19-20 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 19-20 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Who has become the new Chief Minister of Tamil Nadu?
Ans- Edappadi K Palaniswamy

2. Who has won the 2017 Laureus World Sports Awards for Sportswoman of the Year?
Ans- Simone Biles

3. Who has been chosen as the new chief minister of Nagaland?
Ans-Shurhozelie Liezietsu

4. Shibaji Banerjee, who passed away recently, was the legendary player of which sports?
Ans-Football

5. Which public sector bank has signed MoU with the Ministry of Human Resource Development (MHRD) to start higher education financing agency?
Ans- Canara Bank

6. India has sanctioned how much amount of soft loan to Nepal for infra projects?
Ans- $340 million

7. Which public sector bank has won the National MSME Excellence Award 2017?
Ans- Corporation Bank

8. Which public sector bank has launched mobile wallet “Bataua” for digital payments?
Ans- Oriental Bank of Commerce (OBC)

9. Barren Island is located in which state / union territory?
Ans- The Barren Island is located in the Union Territory of Andaman and Nicobar Islands and is the only confirmed active volcano in South Asia.

10. Which state to host National Biodiversity Congress (NBC) 2017?
Ans- Kerala


No comments:

Post a Comment