Current Affairs Quiz Questions and Answers of 25-26 February 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 25-26 February 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The Andhra Pradesh government has signed MoU with which payment network company to transform Vishakhapatnam into India’s first ‘less cash’ city?
Ans- Visa

2. John-John Dohmen, who has won the International Hockey Federation (FIH) Male Player of the Year 2016, is belonged to which country?
Ans- Belgium

3. Which city is hosting the 2017 Mobile World Congress (MWC)?
Ans-Barcelona

4. Who is the author of the book “Kohinoor: The Story of the World’s Most Infamous Diamond”?
Ans- William Dalrymple

5. Who has been awarded the 2016 Indian Entrepreneur of the Year (EOY) Award by the firm Ernst & Young (EY)?
Ans- Vivek Chaand Sehgal, the chairman of auto parts maker Motherson Sumi Systems Ltd, has been named Indian entrepreneur of the year 2016

6. Which Indian sportsperson will represent IOC’s Athletes’ Commission (AC) in the Badminton World Federation (BWF)?
Ans- Saina Nehwal

7. Which movie has won the Best Picture award at 89th Oscar Academy Awards?
Ans- Moonlight

8. India’s first hill station bicycle path has opened in which state?
Ans- West Bengal

9. Which hockey team has won the 5th edition of Coal India Hockey India League (HIL) 2017 tournament?
Ans- Kalinga Lancers

10. Which state government has launched India’s first post office passport service center?
Ans- Madhya Pradesh

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post