Current Affairs Quiz Questions and Answers of 7-8 March 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 7-8 March 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Rabi Ray, the former Lok Sabha speaker has passed away. He hailed from which state?
Ans- Odisha

2. Which city is hosting the international conference on e-governance “ICEGOV 2017”?
Ans- New Delhi

3. What is the theme of 2017 International Women’s Day (IWD)?
Ans- Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030

4. International Women's Day celebrated on........?
Ans- 8th March

5. Who has been bestowed with the 2016 Moorti Devi Award?
Ans- M P Veerendra Kumar

6. Which bank has launched India’s first Artificial Intelligence (AI)-based banking chatbot “Electronic Virtual Assistant (EVA) for customer service?
Ans- HDFC Bank

7. Which Indian airport has been ranked 2nd globally in the over 40 million passengers per annum category, as per the Montreal (Canada)-based Airports Council International 2016 rankings?
Ans- Indira Gandhi International Airport

8. Kalika Prasad Bhattacharya, who recently passed away, was the noted folk singer of which language?
Ans-Bengali

9. Who is the author of the book “The Secret Diary of Kasturba”?
Ans- Neelima Dalmia Adhar

10. India’s longest cable-stayed bridge across river Narmada is situated on which National Highway (NH)?
Ans- NH-8

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post