Current Affairs Quiz Questions and Answers of 9-10 March 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 9-10 March 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Who has been bestowed with the 2016 Saraswati Samman?
Ans- Mahabaleshwar Sail

2. Who is the newly elected President of the European Council (EC)?
Ans- Donald Tusk

3. Which company has become the first Indian power utility to successfully deploy tele-protection service using Line-Differential Relay (LDR) over an IP/MPLS network?
Ans- Tata Power-DDL

4. Which state government has launched web-based platform “Pratibimba” to project government achievements?
Ans- Karnataka

5. Which state government will organise the first-of-its-kind “Tulip festival”?
Ans- Jammu and Kashmir

6. The cultural festival ‘India by the Nile’ has started in which country?
Ans- Egypt

7. Which bank has become the India’s first bank to launch Aadhaar Pay service for merchants?
Ans- IDFC Bank

8. Which public sector bank has launched “Work from Home” facility for employees?
Ans- SBI

9. Which Indian actress has won best actress award at the International Film Festival and Awards of Australia (IFFAA)?
Ans- Aishwarya Rai Bachchan

10. Where is the headquarters of the National Archives of India (NAI)?
Ans- New Delhi

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post