English Quiz for SBI PO

(1-5)Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below each statement should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and ‘No correction is required’, mark (E) as the answer.
                                          English Questions- phrase replacement

1. In an attempt to boost their profits many edible oil producing companies have been engaging themselves in propaganda against commonly used oils as healthier option.
(A) As most healthiest option
(B) As less healthy option
(C) As a healthier option
(D) As much healthiest option
(E) No correction required

2. Thanks to numerous government initiatives, rural masses which were earlier unaware of the luxuries of urban ways of living are now connected to the same lifestyle.
(A) Who was earlier unaware
(B) Which were earlier aware
(C) Who were earlier conversant
(D) Who were earlier unaware
(E) No correction required

3. Soon after the Tsunami had killed thousands of people along the coasts of southern India, parliament passes a bill that proposed to set up an institutional mechanism to respond promptly to natural disasters.
(A)Passed a bill that proposed
(B)Passes a bill with propose
(C) Pass a bill which proposing
(D) Passed a bill which propose
(E) No correction required

4. Denial of wage forced scientists and teachers at the agriculture university throughout the country to go on strike, crippling crucial research that could help the state of agriculture in the country.
(A)Form many industries are
(B)Which went on strike
(C) On going for a strike
(D) For going to strike
(E) No correction required

5. Over the last few months, while most industries are busy in restructuring operations, cutting cost and firing, the Indian pharmaceution and healthcare industry was adding manpower and giving salary hikes.
(A)As many industries are
(B) while most industries were
(C) While many industries is
(D) Where many industries
(E) No correction required

(6-10)Rearrange the following sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (6) to make a meaningful paragraph and then answer the questions and then answer the questions which follow.

(A) While these disadvantage of bio fuel are the only alternate energy source of the future and the sooner we find solution to these problem we are now facing with gasoline.
(B) This fuel can also help to stimulate jobs locally since they are also help to stimulate jobs locally since they are also much safer to handle than gasoline and can thus have the potential to turnaround a global economy.
(C) These include dependence on fossil fuels for the machinery required to produce befoul which ends up polluting as much as the burning of fossil fuels on roads and exorbitant cost of befouls which makes it very difficult for the common man to switch to this option.
(D) This turnaround can potentially help to bring world peace and end the need to depend on foreign countries for requirements.
(E) Biofuels are made from plant sources and since these source are available in abundance and be reproduced on a massive scale they form an energy source that is patenting unlimited
(F) However, everything is not as green with the bio fuels as it seems as there are numerous disadvantages involved which at timer overshadow their positive impact.

6. Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement?
(A) 1
(A) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5

7. Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?

(A) 1
(A) 2
(C) 3
(D) 5
(E) 6

8. Which of the following sentence should be the SIXTH (LAST) after rearrangement?
(A) 1
(A) 3
(C) 4
(D) 5
(E) 6

9. Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement?
(A) 1
(A) 2
(C) 4
(D) 5
(E) 6

10. Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
(A) 1
(A) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5

Answers
1. [C] 
2. [B] 
3. [C] 
4. [E] 
5. [E]
6. [C] 
7. [D] 
8. [A] 
9. [E] 
10. [B]

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post