**1. Two trains start from stations A and B and travel towards each other at speed of 50 km/hr and 60 km/hr respectively. At the time of their meeting, the second train has traveled 120 km more than the first. The distance between A and B is:**

(a) 990 km

(b) 1200 km

(c) 1320 km

(d) 1440 km

**Q2. Rs. 76 is divided among A, B and C such that A gets Rs. 7 more than B and B get Rs. 6 more than C. Find the ratio of their share?**

(a) 19 : 24 : 33

(b) 32 : 25 : 19

(c) 32 : 24 : 20

(d) 19 : 25 : 33

**Q3. The sum of internal angle of a regular polygon is 1440°. What is the number of its sides?**

(a) 8

(b) 12

(c) 10

(d) 6

**Q4. Two circles of same radius 4 cm cut each other such that each circle passes through the centre of another circle. What is the length of the common chord?**

(a) 2√3 cm

(b) 4√3 cm

(c) 2√2 cm

(d) 8 cm

**Q6. ABCD is a rectangle in which the ratio of AB and BC is 3 : 2. If P is the mid-point of AB. What will be the value of sin angleCPB?**

(a) 3/5

(b) 2/5

(c) 3/4

(d) 4/5

**Q9. Gita buys a plot of land for Rs. 96,000. She sells 2/5 of land at a loss of 6%. She wants to made a profit of 10% on the whole transaction by selling the remaining land. The gain percent on the remaining land is**

(a) 20

(b) 20(2/3)

(c) 14

(d) 7

**Q10. The average monthly income of P and Q is Rs. 5,050. The average monthly income of Q and R is Rs. 6,250 and the average monthly income of P and R is Rs. 5200. The monthly income of P is:**

(a) Rs. 3,500

(b) Rs. 4,000

(c) Rs. 4,050

(d) Rs. 5,000

Answers

**3. Ans.(c)**

**Sol.**Sum of internal angle = 1440

180(n – 2) = 1440

n – 2 = 1440/180

n = 8 + 2 = 10

**Ans.(b)**

**Sol.**Sum of P and Q = 5050 × 2 = 10100

Sum of Q + R = 6250 × 2 = 12500

Sum of P + R = 5200 × 2 = 10400

(P + Q + R) = 33000/2=16500

Monthly income of P = 16500 – 12500 = 4000

## No comments:

## Post a Comment