Current Affairs Quiz Questions and Answers of 1-2 April 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 1-2 April 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. India’s first International Centre for Foot and Mouth Disease (ICFMD) has set up in which state?
Ans- Odisha

2. Which tiger reserve has become the India’s first tiger reserve to get official mascot?
Ans- Kanha Tiger Reserve

3. Which cricket team has won the 2017 Deodhar Trophy
Ans- Tamil Nadu

4. Which country is hosting the 2nd annual meeting of New Development Bank (NDB)?
Ans- India

5. The biggest river festival of India “Namami Brahmaputra” has started in which state?
Ans- Assam

6. Who has been appointed the new Vice Chancellor of Nalanda University?
Ans- Sunaina Singh

7. Which Indian Chief Minister has been selected for the USIBC Transformative Chief Minister (TCM) award?
Ans- N Chandrababu Naidu

8. Who has been appointed the new chairman of the Central Board of Excise and Customs (CBEC)?
Ans- Vanaja Sarna

9. Which city has become the first Indian city to offer 1Gbps wired broadband internet service?

Ans- Hyderabad

10. Which country has become the world’s first country to ban metal mining nation wide?
Ans- El Salvador

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post