Current Affairs Quiz Questions and Answers of 11-12 April 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 11-12 April 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Ligaraj temple located in which state?
Ans- Odisha

2. What is the India’s rank in the 2017 WEF’s Global Travel and Tourism Competitive Index (GTTCI)?
Ans- 40th

3. Who has been posthumously conferred the Kirti Chakra award for year 2016?
Ans- Prem Bahadur Resmi Magar

4. The Indian Veterinary Research Institute (IVRI) is located in which state?
Ans- Uttar Pradesh (Bareilly)

5. Which country will become the world’s first country to allow legalized production, sale and consumption of marijuana?
Ans- Uruguay

6. Who will become the United Nations (UN)’s youngest-ever Messenger of Peace?
Ans- Malala Yousafzai

7. Which Indian-origin educationist has won the ‘Asian Businesswoman of Year’ award?
Ans- Asha Khemka

8. The G-7 Foreign Ministers meeting has held in which country?
Ans- Italy

9. The 12th edition of Indo – Mongolian Joint Military Exercise “Nomadic Elephant” has started in which Indian state?
Ans- Mizoram

10. Which city is hosting the 2017 National Children’s Film Festival (NCFF)?
Ans- Visakhapatnam

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post