Current Affairs Quiz Questions and Answers of 5-6 April 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 5-6 April 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Darcus Howe, the well-known black power activist has passed away. He hailed from which country?
Ans- United Kingdom

2. Who has been chosen for the 2017 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize?
Ans- Dawit Isaak

3. Which union minister has launched PowerTex India scheme to boost powerloom sector?
Ans- Smriti Irani

4.The Ntangki National Park is located in which state?
Ans- Nagaland

5. Who has been appointed the new chief justice of Madras High Court?

Ans- Indira Banerjee

6.Kishori Amonkar, the renowned Hindustani classical vocalist has passed away. She hailed from which state?

Ans- Maharashtra

7. Who has recently taken charge as new Deputy Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?

Ans- BP Kanungo

8. Which country has officially recognized Bitcoin and digital currencies as legal money?
Ans- Japan

9. Which country has become the first NATO member to launch self-contained cyber command unit?
Ans- Germany

10. Which state government has launched “e-nagarpalika” app to provide municipal services online?
Ans- Madhya Pradesh

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post