Current Affairs Quiz Questions and Answers of 7-8 April 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs Quiz Questions and Answers  of 7-8 April 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Who has been appointed as new Ambassador and Permanent Representative of India to the United Nations (UN)?
Ans- Rajiv Chander

2. Who has become the India’s first-ever transgender police Sub-Inspector?
Ans- Prithika Yashini

3. Which state government will provide one-time grant of Rs. 21,000 to families for third girl child?
Ans- Haryana

4. Who has won the 2017 Ecuador Presidential election?

Ans- Lenin Moreno

5. Who has been appointed the first woman Director General of Police (DGP) of Gujarat?

Ans- Geeta Johri

6. Who will become the chairman of the newly constituted National Board for Electric Mobility (NBEM)?
Ans- Girish Shankar

7. Who has won the 2017 Serbian Presidential election?
Ans- Aleksandar Vucic

8. Which renowned personality has won the NTR National Film Award for year 2012?
Ans- S P Bala Subramanyam

9. Ajey Jhankar, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Film Industry

10. Who has been honoured as the Wisden’s leading cricketer in the World for 2016?
Ans- Virat Kohli

No comments:

Post a Comment