English Quiz for SSC CGL 2017

Directions(1-5)Read the following passage carefully and answers the questions



On the day of the Christmas concert the entire orchestra entered the gymnasium where a large throng of pupils and parents were gathered. The school choir had gathered on the balcony with candles and the orchestra began “Silent Night”. Slowly the lights dimmed, leaving us in darkness except for the hundred glimmering candles held by the choir as they softly sang the carol. Slowly, and just as dramatically, the orchestra began to falter - in direct proportion to the dimming of the lights, when the lights faded out completely, so did the orchestra, because no one could read his music. Except for me, for my music was in my head. From a corner of the stage, the sound of my violin filled the gymnasium. The choir and I went through verse after verse. When it was all over, the ovation was positively thunderous.

1.The narrator is
(a) A priest
(b) the leader of pupils
(c) An instrumentalist
(d) a singer

2.Why did the orchestra begin to falter?
(a) The orchestra was not led properly.
(b) The dimming of lights caused it.
(c) The violin dominated the other instruments.
(d) There was no coordination in the chorus.

3.How could the choir sing when the lights dimmed?
(a) They had memorized the songs.
(b) They could sing in candle lights.
(c)There was some natural light at the choir side
(d)The narrator helped them sing.

4.The statements that ‘the ovation was positively thunderous' means that
(a)There was a joyful expression of appreciation by people.
(b) The audience joined the singers and sang aloud.
(c) The audience made circles and danced in ecstasy.
(d) The audience made a noise resembling thunder.

5.How was it possible for the narrator to continue with his music?
(a) He was at the corner of the stage where he could get light.
(b) His instrument did not need electric power.
(c) He played in candle light.
(d)He did not need to read his music.

Directions(6-10)Read the following passage carefully and answers the questions

Before I learned—6— Duke University, I —7—made up my mind to study economics and to ultimately —8— , a —9—in international business. I had come to see this path as the best combination —10— fulfilling both my aspirations —11—- knowledge and my pragmatic goals of a future livelihood. China, my planned area –12—focus, is an —13—market with a—-14— of skilled business professionals. But I had doubts because I wanted a school with a strong focus —15— the humanities as well.

1. A. in
B. about
C. of
D. at

2 A. have
B. has
C. had
D. have had

3 A. pursue
B. chase
C. follow
D. track

4 A. career
B. carrier
C. profession
D. employment

5 A. for
B. of
C. off
D. at

6 A. at
B. towards
C. in
D. at

7 A. of
B. off
C. about
D. in

8 A. expanding
B. grown
C. grew
D. expansive

9 A. Short
B. dearth
C. lacked
D. deficiency

10 A. on
B. over
C. at
D. in

Answers
1.c
2.b
3.d
4.a
5.d
6.b
7.c
8.a
9.a
10.a
11.b
12.a
13.a
14.b
15.a

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post