SSC CGL 2017- Important Chemistry Questions

SSC CGL 2017- Important Chemistry Questions 

              
1. Which of the following gas is used in cigarette lighters ?
A. Butane
B. Propane
C. Methane
D. Ethane

2. Biogas majorly contains ?
A. Ethane
B. Methane
C. Hydrogen
D. CO

3. The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are ?
A. positrons
B. neutrons
C. electrons
D. mesons

4. The metal that is used as a catalyst in the hydrogenation of oils is ?
A. Pb
B. Ni
C. Cu
D. Pt

5. The most abundant element in the earth's crust is ?
A. Aluminium
B. Nitrogen
C. Silicon
D. Oxygen

6. The most abundant rare gas in the atmosphere is ?
A. He
B. Ne
C. Ar
D. Xe

7. The ore which is found in abundance in India is
A. monazite
B. bauxite
C. magnetite
D. fluorspar

8. The luster of a metal is due to :
A. high polishing
B. high density
C. chemical inertness
D. presence of free electrons

9. The most malleable metal is
A. platinum
B. silver
C. gold
D. iron

10. Iodine can be separated from a mixture of Iodine and Potassium Chloride by ?
A. Filtration
B. Sublimation
C. Distillation
D. None of these

Answers Of SSC CGL 2017- Important Chemistry Questions 
1-a
2-b
3-d
4-b
5-d
6-c
7-a
8-d
9-c
10-b

No comments:

Post a Comment