History Quiz- Books and Author

Dear SSC Aspirants, practice History questions for upcoming SSC Exams and Other exams.
SSC History Quiz

Q1. The book ‘Mudrarakshas’ is written by
(a) Pt. Vishnu Sharma
(b) Kalidasa
(c) Vishakhadatta
(d) Raskhan

Q2. Which of the following books is written by Panini?
(a) Mudrarakshas
(b) Ashtadhyayi
(c) Prem Vatika
(d) Bijak

Q3. ‘Mrichhakatikam’ is written by
(a) Shudrak
(b) Kalidasa
(c) Kautilya
(d) Vishakhadatta

Q4. Which of the following books is written by Kalidasa?
(a) Raghuvansham
(b) Mitakshara
(c) Rajtarangini
(d) Arthashastra

Q5. The book ‘Meghdootam’ is written by
(a) Panini
(b) Shudrak
(c) Kalidasa
(d) Vishkhadatta

Q6. Which of the following books is written by ‘Vatsyayana’?
(a) Kama sutra
(b) Ashtadhyayi
(c) Kumarsambhavam
(d) Mitakshara

Q7. The book ‘Mitakshara’ is written by
(a) Vatsyayana
(b) Jeemaatwahan
(c) Vigyaneshwar
(d) Shudrak

Q8. The book ‘Gaban’ and ‘Godan’ were written by
(a) Prem Chand
(b) Jai Shankar Prasad
(c) Amrit Lal Nagar
(d) Vrindavanlal Verma

Q9. Who is the author of the book ‘Glimpses of World History’?
(a) Jwaharlal Nehru
(b) Abul Kalam Azad
(c) S. Gopalan
(d) S. Radhakrishnan

Q10. The autobiography ‘Living History’ has been authored by?
(a) Margaret Atwood
(b) Benazir Bhutoo
(c) Hillary Clinton
(d) Monica Lewinsky

Answers
1-c
2-b
3-a
4-a
5-c
6-a
7-c
8-a
9-a
10-c

No comments:

Post a Comment