Computer Quiz

1. Personal computers can be connected together to form a
1) server
2) supercomputer
3) enterprise
4) network
5) None of these
Ans-4

2. A button that makes character either upper or lower
case and numbers the symbols is
1) monitor
2) shift key
3) icon
4) mouse
5) None of these
Ans-2

3.Which of the following computers is not considered
as a portable computer?
1) Notebook computer
2) Laptop
3) Mini computer
4) PDA
5) Tablet
Ans-3

4. Preparing a magnetic disk for data storage is called
1) debugging
2) formatting
3) booting
4) commissioning
5) compiling
Ans-2

5. A register that contains the result of an operation is called a(n)
1) action register
2) program counter
3) accumulator
4) stack pointer
5) data register
Ans-3

6. Third-generation language is
1) machine language
2) assembly language
3) high-level language
4) middle-level language
5) low-level language
Ans-3

7. The capability of a microcomputer can be enhanced with the help of
1) secondary memory
2) additional processor
3) expansion card
4) buffer memory
5) None of these
Ans-3

8. The lowest form of computer language is called
1) BASIC
2) FORTRAN
3) Machine Language
4) COBOL
5) None of these
Ans-3

9. The linking of computers with a communication system
is called
1) Networking
 2) Pairing
3) Interlocking
4) Assembling
 5) Sharing
Ans-1

10.Which of the following is/are a scanning device?
1) OMR
2) MICR
3) BCR
4) All the above
5) None of these
Ans-4

No comments:

Post a Comment