Current Affairs Questions and Answers- 11-20th September 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 11-20th September 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Who has won the 2017 Men’s singles US Open Tennis tournament?
Ans-Rafael Nadal

2. Who is the president of the All India Muslim Personal Law Board (AIMPLB)?
Ans- Syed Mohammad Rabe Hasani

3. Who has won the 2017 women’s singles US Open Tennis tournament?
Ans- Sloane Stephens

4. Which country’s team has won the 2017 U-16 South Asian Basketball (SABA) Championship?
Ans- India

5. Who will be the first recipient of the lifetime achievement award instituted by the Badminton Association of India (BAI)?
Ans- Prakash Padukone

6. The joint bilateral air force exercise “Shaheen VI” has started between Pakistan and which country?
Ans- China

7. Who has been declared as the new President of Singapore?
Ans- Halimah Yacob

8. Who has been appointed as the first special envoy for the oceans by the United Nations?
Ans- Peter Thomson

9. Which city to host the 2028 Summer Olympics?
Ans- Los Angeles

10. The 2017 National Hindi Day (NHD) is celebrated on which day in India?
Ans- September 14

11. The Phrumsengla National Park (PNP) is located in which country?
Ans- Bhutan

12. Which operation has started by India to help Rohingya refugees in Bangladesh?
Ans- Operation Insaniyat

13. What is the India’s rank in the 2017 Global Human Capital Index (GHCI)?
Ans- 103rd

14. India’s first Lithium-Ion battery unit will set up in which state?
Ans- Gujarat

15. Who has won the 2017 women’s singles Korea Open Super Series badminton tournament?
Ans- P V Sindhu

16. Who has been appointed as the new Prime Minister of Peru?
Ans- Mercedes Araoz

17. Who has won the best actor in drama series at the 69th Prime time Emmy Awards-2017?
Ans- Sterling K Brown

18. Who will be the new chief of the Sashastra Seema Bal (SSB)?
Ans- Rajni Kant Mishra

19. Who of the following has won the 2017 Akkineni Nageswara Rao (ANR) National Award?
Ans- S.S. Rajamouli

20. Who has become the India’s first payments bank to integrate the UPI on its digital platform?
Ans- Airtel Payments Bank

Click Here to Download in PDF

No comments:

Post a Comment

Follow us on