Current Affairs Questions and Answers PDF- 1-10th September 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 1-10th September 2017 PDF that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. The traditional Bonderam festival has started in which state?
Ans- Goa

2. The Punjab National Bank (PNB) has signed an agreement with which telecom company to roll out open mobile wallet Speedpay?
Ans- BSNL

3. Who has been appointed as new chief coach of the Indian Senior Men Hockey Team?
Ans- Waltherus Marijne

4. Who has been appointed as new interim Chairman of Goods and Services Tax Network (GSTN)?
Ans- Ajay Bhushan Pandey

5. Which country to host 2018 Junior Asian Wrestling Championship (JAWC)?
Ans- India

6. Who has been appointed as the new Vice-Chairman of NITI Aayog?
Ans- Rajiv Kumar

7. Who has been appointed as the new Secretary in the Department of Financial Services (DFS)?
Ans-Rajiv Kumar

8. Who has been appointed as the new Chairperson of Central Board of Secondary Education (CBSE)?
Ans- Anita Karwal

9. Which state government has launched an online Public Grievance Redressal System (PGRS)?
Ans- Goa

10. Which city is hosting the 9th edition of BRICS summit-2017?
Ans- Xiamen

11. The world’s highest sandcastle has recently built in which country?
Ans- Germany

12. Which Indian-origin personality has been appointed as the acting President of Singapore?
Ans- J Y Pillay

13. Which city has been formally accorded the status of India’s first World Heritage City by UNESCO?
Ans- Ahmedabad

14. Who has been appointed as the new Union Minister of Railways?
Ans-Piyush Goyal

15. Who has become the first wicket-keeper in world cricket to effect 100 stumpings in One Day Internationals (ODI)?
Ans- Mahendra Singh Dhoni

16. Who has been nominated as the new U.S ambassador to India?
Ans- Kenneth Juster

17. Which company has won the coveted Indian Premier League (IPL) media rights for 2018-23?
Ans-StarIndia

18. The biennial joint maritime fleet exercise “SLINEX 2017” will be conducted between India and which country?
Ans- Sri Lanka

19. Which Indian personality has been conferred the PLuS Alliance Prize for Global Leadership?
Ans- N R Narayana Murthy

20. Which bollywood actress has become the first Indian woman ambassador for Tourism Australia?
Ans- Parineeti Chopra

21. Which country to host 2019 Commonwealth Weightlifting Championships?
Ans- India

22. Which country is hosting the Eastern Economic Forum (EEF-2017)?
Ans- Russia

23. Who is the newly appointed CMD of the National Mineral Development Corporation (NMDC)?
Ans- N Baijendra Kumar

24. The joint military training exercise “Yudh Abhyas – 2017” will be conducted between India and which country?
Ans-United States

25. India’s first Hyperloop project will come up in which state?
Ans- Andhra Pradesh

26. Where is the headquarters of the Indian Council of Agricultural Research (ICAR)?
Ans-New Delhi

27. Who has been appointed as high performance specialist coach for Indian Senior Women Hockey Team (ISWHT)?
Ans- Harendra Singh

28. Who is the newly elected chairman of Press Trust of India (PTI) ?
Ans- Viveck Goenka

No comments:

Post a Comment

Follow us on