Current Affairs Questions and Answers- 21-30th September 2017

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 21-30th September 2017 that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. World Rabies Day (WRD) observed on which date?
Ans- 28 september

2. What is the India’s rank in the 2017 Global Competitiveness Rankings (GCR)?
Ans-40th

3. Who has been officially sworn-in as the new President of Angola?
Ans- Joao Lourenco

4. Which state government has launched Sishu Abond Matru Mrityuhara Purna Nirakaran Abhijan (Sampurna) yojna for pregnant women?
Ans-Odisha

5. Who is the newly appointed CMD of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)?
Ans- Shashi Shanker

6. The Ghatigaon Wildlife Sanctuary (GWS) is located in which state?
Ans- Madhya Pradesh

7. Which country hosted the 7th ASEM Economic Ministers’ Meeting (ASEM EMM7)?
Ans- South Korea

8. The Asian Development Bank (ADB) has downgraded India’s GDP growth forecast for FY18 from 7.4% to ____?
Ans- 7%

9. Who is the head of the newly constituted Prime Minister Economic Advisory Council (PMEAC)?
Ans- Bibek Debroy

Current Affairs Questions and Answers- 11-20th September 2017

10. Which Indian personality has been chosen for the 2017 Von Hippel Award?
Ans- C.N.R. Rao

11. Who is the newly appointed Comptroller and Auditor General (CAG) of India?
Ans- Rajiv Mehrishi

12. The Coringa Wildlife Sanctuary (CWS) is located in which state?
Ans- Andhra Pradesh

13. Who has become the first Indian to be picked as AIBA representative at IOC athletes’ forum?
Ans- Mary Kom

14. The joint military training exercise “Panda-Kangaroo 2017” was held between Australia and which country?
Ans- China

15. Dabur India has tied up with which e-commerce major for an online ayurveda marketplace?
Ans- Amazon

16. Who has been appointed as the new CMD of National Hydroelectric Power Corporation (NHPC)?
Ans- Balraj Joshi

17. Which Indian film has been chosen as India’s official entry in the Best Foreign Language Film category at Oscars 2018?
Ans- Newton

18. Which is the India’s first indigenously built Scorpene submarine delivered to the Indian Navy?
Ans- INS Kalvari

19. Who has been appointed as the new CMD of Cotton Corporation of India (CCI)?
Ans- P Alli Rani

20. Which bollywood personality has been appointed as the brand ambassador of Uttarakhand Swachh Bharat Mission (SBM)?
Ans- Akshay Kumar

21. Who has been appointed as the new interim chairman of National Payments Corporation of India (NPCI)?
Ans- B Sambamurthy

22. Zannah Mustapha has won the 2017 UNHCR Nansen Refugee Award. He hails from which country?
Ans- Nigeria

23. The joint military exercise “Iron Union 5” will start between United States and which country?
Ans- UAE

24. The Bhimbandh Wildlife Sanctuary (BWS) is located in which state?
Ans- Bihar

No comments:

Post a Comment

Follow us on