Current Affairs and General Knowledge Quiz 1-2nd May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Who has won the best actor award at the 2018 Dadasaheb Phalke Awards?
Ans-Akshay Kumar

2. The first-ever joint Army exercise “Harimau Shakti 2018” has started between India and which country?
Ans- Malaysia

3. The Lakhwar dam is built across which river in Uttarkhand ? 
Ans- Yamuna river

4. Ashok Mitra, the noted scholar has passed away. He belonged to which state?
Ans- West Bengal

5. Who has been appointed the new chairman of the Public Accounts Committee (PAC) of Parliament?
Ans-Mallikarjun Kharge




6. Who has been appointed as the new Chairman of Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?
Ans-Subhash Chandra Khuntia

7. The Mettur Dam is located in which state?
Ans-Tamil Nadu

8. P P Lakshaman, who passed away recently, was associated with which sports?
Ans- Football

9. Anikta Raina is associated with which sports?
Ans- Tennis

10. Which city to host the 15th Pravasi Bharatiya Divas (PBS-2019)?
Ans- Varanasi

No comments:

Post a Comment

Follow us on