Current Affairs and General Knowledge Quiz 23-24th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz

1. Who has wins India Biodiversity Award 2018?
Ans-Arunachal Pradesh-based NGO Singchung Bugun Community Reserve (SBVCR)

2. Which ministery launched Samagra Shiksha scheme to improve quality of school education?
Ans-Human Resource Development (HRD)

3. What is fullform of FSDC?
Ans-Financial Stability and Development Council

4. Who becomes first country in south-east Asia to eliminate Trachoma?
Ans- Nepal

5. Who has been appointed as the new Governor of Odisha?
Ans- Ganeshi Lal

6. Who has been appointed as the Governor of Mizoram?
Ans-Kummanam Rajasekharan

7. Who was appointed as first female Prime Minister of Barbados?
Ans-Mia Mottley

8. What is the capital of Turkey?
Ans- Ankara

9. What is the capital of Barbados?
Ans-Bridgetown

10. Who has become the 64th signatory member of the International Solar Alliance?
Ans- The Netherlands

No comments:

Post a Comment

Follow us on